Müzik Haber

Almanya’nın telif hakkı reformlarından emin olmayan Gema ve müzisyenlerin ana hikayesi

today26 Mayıs 2021 15

Background
share close

YouTube gibi kullanıcı tarafından yüklenen içerik platformlarının güvenli limanlarına ilişkin hükümleri de dahil olmak üzere Avrupa Telif Hakkı Direktifi şu anda Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından uygulanmaktadır. Bununla birlikte, bu uygulama sadece direktifin yerel yasalara kopyalanması ve yapıştırılması ile ilgili değildir. Her ülke bunu nasıl uygulayacağına karar vermeli ve bu da pazarlık, lobi ve huzursuzluk için bolca yer bırakıyor.

Almanya iyi bir örnektir. Dün, Bundestag Parlamentosu direktifin uygulanması için bir yasa tasarısını kabul etti ve Gema toplama topluluğu hızlı bir şekilde karışık bir cevap verdi. CEO Dr. Harald Heker, “bu, dijital müzik pazarına daha fazla adalet getirmenin temelidir” dedi.

Ama… bir ” ama ” vardır. “Bazı noktalarda, daha geniş kapsamlı spesifikasyonlar umuyorduk. Özellikle platformların sorumluluk ayrıcalıkları ve sınırlamalar ve istisnalar açısından yeni düzenlemeler ile ilgili olarak, yorumlarının içerik oluşturucuların zararına olmamasına dikkat etmek zorundayız.”

Müzisyenlerin de endişeleri var: 1.145 Alman sanatçı ve söz yazarı yakın zamanda uygulamayı protesto eden açık bir mektup imzaladı. Bu DW makalesi endişelerinin özelliklerini açıklıyor: hepsi Alman mevzuatının ‘de minimis’ yönü ile ilgili; müziklerinin nasıl kullanıldığına dair veri alma hakları; ve sonuç olarak lisans gelirinin doğru bir şekilde dağıtılıp dağıtılmayacağı.

Bu, dünyanın başka yerlerinde gördüğümüz tartışmalara dönüşüyor: lisans ödemelerinin müzik kullanımıyla ilgili tüm verilerle gelmediği durumlarda, risk, paranın en büyük hak sahiplerini ve müzisyenleri destekleyen ‘pazar payı’ metrikleri kullanılarak bölünmesidir. Parçaların popüler bir kısa video uygulamasında patladığı, ancak radyoda oynatılmadığı, ancak bu uygulamadan lisans ödemelerinin radyo airplay’in payına göre dağıtıldığı bir senaryo düşünün.

Elbette Gema gibi toplumları toplamak için zorluk budur: dijital platformlardan akan yeni gelirlerin adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak ve bunu yapmak için gerekli verileri elde etmek. Başka bir hatırlatma, büyük internet platformları müzik için ödeme yapmak istediğinde ve bunu teşvik etmek için yasalar olsa bile (iyi, zorlamak), mücadele etmek için istenmeyen sonuçlar vardır.

Written by: Pi Editör

Rate it

Previous post

Müzik Haber

Grand Theft Auto maker Rockstar Games bir etiket başlattı.

Rockstar Games, daha sonraki Grand Theft Auto oyunlarının yenilikçi oyun içi radyo istasyonlarından, gerçek DJ'lerin performanslarıyla gta V'nin çevrimiçi versiyonunda sanal bir gece kulübünün son açılışına kadar uzun ve verimli bir müzik ortaklığı geçmişine sahiptir. Bir sonraki adım olduğunu... bir plak şirketi başlatılıyor. Circoloco Records, bir dizi EP ve yeni başlayanlar için bir derleme albümü başlatmayı planlayan dans müziği etkinlikleri organizatörü CircoLoco ile bir ortaklıktır. Şimdilik, detaylar katılan sanatçılara odaklanıyor: DJ Moodymann, Carl Craig, Seth Troxler ve daha fazlası. "Kulüpler için şimdiye […]

today26 Mayıs 2021 4


Similar posts

Müzik Haber

Sanal Deneyimler için Zoom Events Platformu yakında başlıyor

Zoom Events, katılımcıların seveceği ilgi çekici sanal deneyimler yaratmanız için size araçlar sunan hepsi bir arada bir platformdur. Ekim 2020'de Zoom, etkinlik platformunun ve OnZoom adlı pazar yerinin lansmanını duyurdu. OnZoom (Beta sürümünde), Zoom Meetings ve Zoom Webinar'larını kullanarak, ücretli Zoom kullanıcılarına fitness dersleri, müzik veya sanat dersleri, tiyatro sunumları ve […]

today26 Mayıs 2021 45

Müzik Haber

Sony Music, distribütör Awal’ı satın aldı.

Sony Music, distribütör Awal'ı satın almayı tamamladı ve şirketin yeni kardeş iştiraki the Orchard'ın "teknoloji ve ağ tarafından geliştirilmiş" sanatçı ve etiket hizmetleri kolu içinde yeni bir bölüm olacağını söyledi. Ancak, bu anlaşmanın hikayesinin sonu değil. İngiltere'nin rekabet Düzenleyicisi CMA, satın alma işlemini araştırıyor. Dün de yayınlanan CMA'NIN icra emrini buradan […]

today26 Mayıs 2021 31

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%